marți, 15 noiembrie 2011

ALTFEL DE OAMENI

        Să renunți la viață, să renunți la lumea în care mândria îți poate fi afectată și rănită în fiece clipă, să te lași pradă hazardului, să invoci cerul și pământul, sfintele moaște...
Pentru că numai aici poți găsi demnitatea furată; numai aici, poți să cânți, fără să te ascunzi de privirile invidioase ale semenilor; numai aici poți găsi biblioteci immense care îți pun în mână cartea; numai aici se respectă omul, fapta și gloria. Aici, întru spectacol, comparație, muncă și învățătură, o nemaipomenită ieftinătate alături de o nemaipomenită scumpete, unde fiecare își găsește loc, hrană, răsplată.
Aici, viata are alte standarde, alte proporții, după cum și oamenii, în timp ce eu port totul cu mine, o lume întreagă de gânduri, de amintiri, hrănindu-mă din ele, fără să observ că am pierdut cărarea care să mă ducă spre ei, în mijlocul acestor oameni minunați, și pe care norocul mi i-a scos în cale.

Eli Gîlcescu

3 comentarii:

 1. Ii urmaream pe toti acesti dansatori, cu infatisarea lor tinereasca, chiar daca era conventionala, cu chipuri intens pomadate, cu parul coafat perfect, stropit din belsug cu fixative, cu accesorii care sa le sustina corpul cat mai vertical, precum era bastonul…
  Daca m-ar intreba, azi, cineva, unde duce drumul tau, acum, as sti sa raspund – drumul meu este aici, chiar aici, in fata mea. Ma straduiesc sa trec prapastia dintre mine si aceasta lume minunata, lucind de tinerete, de speranta, de viitor.

  RăspundețiȘtergere
 2. CRETU IONEL SPUNEA: "Poate ca cei plecati, dupa o vreme, se vor intoarce si vor aduce cu ei, atmosfera, atitudinea, bunul simt, candoarea umana... si alte obiceiuri care aduc binele si vor reinstaura in tara asta un mediu in care acesti locuitori sa simta ca traiesc, sa nu mai fie intunecati de noroiul, acum existent. Ar fi bine cat mai repede sa se produca aceasta metamorfoza, pana nu cade de tot si pana nu vor veni altii sa ne populeze. Multumim pentru impartasire si, daca avem incredere in "efectul papion" , chiar si aceste relatari pot contribui la o schimbare! Numai bine acolo si sa reveniti cu forte!"

  RăspundețiȘtergere
 3. Manuela Arghiriu Ce bine ca te simti bine. Atit pentru tine cit si pentru toti cei dragi tie.

  RăspundețiȘtergere