ianuarie 23, 2024

O dorință, un vis, o chemare


Note de autor sau o cale de îndreptare și lumină
pentru toată lumea, un jurnal de călătorie. De la primii cititori (prieteni de acasă), și eu, pregătită pentru această călătorie, într-o zi, neomisă din calendare pe aici, de 13 ianuarie – zi norocoasă – în compania autorului Dan Pally (calde felicitări!).

Sub presiunea îndoielii și a introspecției personale, o experiență profundă și memorabilă, un ghid al emoțiilor în „Miracole pe Camino Portughez”, Editura MyBestseller 2023.

Cartea începe cu un citat. Cum se termină? Deocamdată, Camino mă așteaptă. Cu acest gând de bucurie, mulțumesc pentru invitație și provocare.

O experiență profundă și memorabilă: citesc, scriu pentru a înțelege cum poți parcurge o lume de unul singur.

Atunci când te-a invitat autorul, nu poți să refuzi. Lași totul de-o parte, și te pregătești.

Ce faci dacă nu poți trăi altfel, ce faci când autorul a pornit la drum sub presiunea îndoielii și a introspecției personale.

Te întrebi „cum ar fi dacă”. Și tot gândindu-mă la „ce ar fi dacă”, era ca și cum aș fi trecut prin acele locuri. Un loc tăinuit, la adăpost de restul lumii, un loc încălzit de soare și de frumusețea ciudată a viselor mele.


Unii oameni cred că, dacă călătoresc cât mai departe, le sunt iertate păcatele, și cu cât e mai greu drumul, cu atât mai repede se vor curăța de ele.

Am călătorit în multe locuri, departe de țară, de la Banias până la Aleph și Palmira, în marele bazar din Istanbul și la Biserica Sfânta Sofia (Sfânta înțelepciune), una dintre cele mai mari și mai impresionante clădiri din lume. Am văzut cum se schimbă oamenii și anotimpurile, am văzut locuri unde timpul parcă era în nemișcare.

Până când aici a început totul! Da, nici n-ai putea înțelege, nici semnele când am început să visez... locuri. Despre ele, într-un alt episod.

 

Eli Gîlcescu

Ianuarie 2024, Burlington


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu